Aan het lezen
Het park als sportschool

Het park als sportschool

Avatar foto

Het is zo’n grijze koude januaridag waarop mensen alleen voor het hoognodige naar buiten gaan. Behalve hier in het park in De Mare, waar elke dag fanatieke sporters te vinden zijn. De sportscholen zijn dan misschien wel dicht, maar dat weerhoudt deze sportievelingen niet om fit te blijven! Shuffle legde dit vast en was benieuwd naar wat hen motiveert.

Foto’s: Javier Montes Tekst: Niels van der Busse

Geestelijk en lichamelijk fit

Rondom het toestel in De Rekerhout zijn Puck (21), Sean Luc (20) en Kawish (20) bezig met hun gebruikelijke work-out. Drie vrienden die regelmatig met elkaar sporten. Maar waarom is het sporten eigenlijk zo belangrijk voor hen?

Sean Luc

Sean Luc: “Je voelt je goed. Als ik een week niet heb gesport, voel ik me meteen minder goed. Als ik aan het sporten ben voel ik me over het algemeen de hele week gewoon vrolijk en beter.”

Kawish

Kawish: “Vroeger lag ik op de bank na een week stage en had ik stress. Nu merk ik dat ik met sporten gewoon even mijn hele mind kan stilzetten. Geen andere gedachten in je hoofd. Dat is fijn aan sporten.”

Puck

Puck: “Van binnen zitten word je een beetje somber. Je kunt niks doen aan de lockdown, dus dan kun je beter in beweging blijven. Maakt niet uit welke sport je doet, als je maar in beweging blijft.”

De voordelen van buiten sporten

Dat de sportscholen dicht zijn is jammer, maar het buiten sporten brengt natuurlijk ook een hoop voordelen met zich mee!

Kawish: “Je kunt meer op lichamelijke basis trainen, dus zonder gewichten of apparaten. Dat deed ik hiervoor niet echt. Nu kan ik pull-ups!”

Sean Luc: “Geen sportschool zweetlucht! Én je ontmoet nieuwe mensen, dus je maakt eerder een praatje met elkaar. Dat doe je niet zo snel in de sportschool, daar heeft iedereen oortjes in.”

Puck: “In de lente en zomer heb je veel zon. Dan heb je je vitamine D er ook weer bij. Normaal pak ik ook de auto naar de sportschool. Hier in het park moet je dus op de fiets, dus ook weer extra beweging!”

Tips voor beginners

Raak je nou helemaal geïnspireerd door dit artikel om ook buiten te gaan sporten? De jongens hebben wat tips voor je!

  • Zoek op het internet naar work-outs die bij jou passen
  • Spreek mede-sporters aan
  • Bouw het op: van één keer per week in de eerste maand naar twee keer per week in de tweede, etc.
  • Sport met anderen. Het is gezellig en motiverend!
View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online