Aan het lezen
Stadskoraal: verstrikt in een muzikale trip

Stadskoraal: verstrikt in een muzikale trip

Robbi en Milou

Een maand lang woonde er een sirene in Alkmaar. Met haar magische stem lokte ze me voor haar onderwaterkoor. Als een rat liep ik in de val, maar stiekem voel ik me er als een vis in het water.

 

Zangeres Milou Mignon bestudeerde vanuit haar plexiglazen aquarium op het terrein van HAL25 de inwoners van de stad, nodigde onbekenden uit om hun oceaan in kaart te brengen. Ze dobberde door de straten, vissend naar inspiratie en een groots onderwaterkoor. Een zoektocht naar verbinding. Ondertussen begon zich ook in haar eigen aquarium een verhaal af te spelen.

 

Een fragment uit haar bevindingen als halbewoner, over de paradijsvissen van het kunstenaarsbestaan:

 

“Wat zei je ook al weer, Kees, over het Grote Niets? Dat er mensen zijn die niet geloven dat wij zo kunnen leven. Badend in het lege blauw: drinken, eten, neuken. En dan vertrouwen dat het werk zich weer aandient. Dat het geld ook weer terugstroomt. Dat stilstaan niet stilvallen is. We gaan de strijd aan met de dagelijkse sleur door ieder moment te vieren, huizen en kerken te bouwen, protest tegen de meeuwen te voeren, een nieuwe lachband voor de stad te maken. Met een buks gaan we de strijd aan tegen de ratten vanaf het dak van de zeecontainer. De plastic bakken van de maaltijdsalades hangen we aan het raam. We voeren strijd door vuurpijlen af te schieten, orgels in brand te steken, techno te maken met een oude motor…”

 

Donderdag 12 juli om 22.15 uur kun je Stadskoraal, het muzikale verhaal dat ze heeft opgedoken, ervaren bij HAL25. Duik de duisternis in – met of zonder zwemspullen – en dobber mee in dit betoverende feestje! Met muzikanten Robbi Meertens en Abel Tuinstra, mij en al die anderen die verstrikt raakten.

Meer info: Stadskoraal facebook event.

 

De Productiehal geeft talentvolle jonge makers de kans in Alkmaar te experimenteren. De volgende halbewoner deze zomer is Corinne Heyrman

 

Robbi probeert een effect uit na de repetitie:

 

View Comments (2)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online