Aan het lezen
Terugblik op een mega succesvolle ‘Shuffle Leert: portretfotografie met je smartphone’

Terugblik op een mega succesvolle ‘Shuffle Leert: portretfotografie met je smartphone’

Binnen een avond was de workshop Shuffle Leert: portretfotografie met je smartphone uitverkocht. Twee weken later zaten de deelnemers klaar in de gloednieuwe A Studio voor een portie theorie van Shuffelaar en professioneel fotograaf Rick Akkerman. Na de theorie en een versgebakken stuk cake, was het zover. Er werd in duo’s hard geoefend om een mooie portretfoto met je smartphone te maken. Het resultaat? Scroll snel naar beneden, aanschouw de mooie beelden en lees hoe de deelnemers de workshop ervaren hebben.

Foto gemaakt door: Marijke – model: Sabrina

Marijke: “Ik vond het volgen van de workshop heel leuk , omdat ik naast het gebruik van mijn fotocamera nu ook wat meer kan met mijn smartphone camera! De groep was ook heel divers en erg gezellig.”

Foto gemaakt door: Janine – model: Raymond

Janine: “De tips en inzichten waren voor mij verrassend, duidelijk en simpel toepasbaar.”

Foto gemaakt door: Senna – model: Nomi

Senna: “Stiekem kwam ik voor een nieuwe Tinderfoto.”

Foto gemaakt door: Lonneke – model: Evyne
Foto gemaakt door Lonneke – model Marijke

Lonneke: “Jij houdt van een artistieke aanpak hé?’ Rick’s commentaar was subtiel. Bij mezelf dacht ik: ‘Kan het nou nooit eens normaal?’ ‘Nee!’, ik had veel te veel lol met de shoots. Het was waardevol om een app te leren kennen, goede feedback te krijgen en elkaars verrassende resultaten te bekijken. Én ik heb er mooie portretten aan overgehouden!”

Foto gemaakt door: Raymond – model: Senna
Foto gemaakt door: Nora – model: Maxime

Nora: “Shuffle organiseerde een leuke, laagdrempelige, en vooral leerzame workshop. Er was direct tijd om te oefenen met portretten maken en de fotograaf gaf goede feedback. Ik neem de tips en tricks zeker mee!”

Foto gemaakt door: Maxime – model: Janine

Maxime: “Een workshop waar hele leuke mensen op af kwamen, wat het extra leuk maakte om de theorie meteen op elkaar uit te proberen.”

Foto gemaakt door: Evyne – model: Lonneke

Evyne: “In het begin wel spannend om samen te werken met nieuwe mensen. Heel spannend om iemand aan te sturen om zo tot een goede foto te komen en zelf naar aanwijzingen van de ander luisteren om als ‘fotomodel’ te fungeren. Blij met de nieuwe kennis die ik meteen in de praktijk kan gebruiken om leukere en mooiere foto’s te maken.”

Foto gemaakt door: Nomi – model: Rohan

Nomi: “Ik merk dat ik nu elke keer als ik een foto maak er wat meer over nadenk. Waar is het licht, welke hoek gebruik ik en zoomen doen we achteraf!”

foto gemaakt door: Rohan – model: nomi

Rohan: “Awkward om met je telefoon in iemands gezicht te zitten of te poseren voor een vreemde? Ja zeker! Maar erg leuk om te doen en blij met het resultaat. Bedankt Shuffle voor het organiseren en Rick voor de goede uitleg.”

Bij A Studio kan je terecht voor zakelijke fotoshoots, productfotografie en creëert Rick Akkerman vrij werk. interesse? Neem een kijkje op de website.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online