Aan het lezen
Uitgelicht: Stapperjam

Uitgelicht: Stapperjam

Maak jij muziek en ben je het zat om dat alleen voor je moeder te doen? Of vind je het leuk om met nieuwe mensen te spelen en een publiek aan het dansen te krijgen? Bij de StapperJam kan dat!

De StapperJam is elke laatste donderdag van de maand tussen 21:30u tot 01:30u in Café Stapper op het Verdronkenoord 127. Wees welkom! Het is de leukste sessie voor muzikanten en muziekliefhebbers. Een samengestelde huisband opent iedere sessie. Deze is elke maand weer anders, bestaand uit muzikanten die kort van te voren via mail aan elkaar gekoppeld worden en samen een paar nummers oefenen. Daarna is het podium geopend voor iedereen die ook muziek wil maken. Ook worden er muzikanten zomaar uit de zaal geplukt om het nog interactiever te maken. De samengestelde huisband sluit de avond uiteindelijk weer af.

StapperJam is in 2008 opgestart door Bart Klomp en Leoni van Veen nadat er een gat was gevallen wegens het stoppen van een maandelijkse jamsessie in het toenmalige Atlantis. Vanwege dat gemis zijn Bart en Leoni een jamsessie gestart die vanaf het begin gezelligheid en laagdrempeligheid heeft uitgestraald. In 2011 is Steef Nijman benaderd om deze sessie over te nemen en dat was een goede match; Steef organiseert nog steeds met veel plezier de StapperJam!

Steef Nijman over de StapperJam

“Kom langs en ervaar! Ik denk zelf dat het succes aan de constante gezelligheid en laagdrempeligheid te danken is. De vele muzikanten die langskomen en spelen, de hoge kwaliteit van de huisband en andere muzikanten, de crew van de Stapper die er voor zorgt dat iedereen vriendelijk wordt geholpen en de constante geluidskwaliteit waardoor iedereen optimaal kan genieten. Van deelnemende muzikanten krijg ik vaak te horen dat de StapperJam één van de weinige jamsessies in Nederland is die gewoon “relaxed” is en waar je als muzikant niet gepusht wordt om per se mee te moeten spelen. Ook heeft de StapperJam als een van de weinige jamsessies een goede geluidstechnicus die er voor zorgt dat alles als een geoliede machine door blijft gaan. Deze factor wordt bij veel sessies over het hoofd gezien, maar is echt van essentieel belang. Ik heb ooit een bekende toetsenist in de huisband gehad die zelf 6 jaar sessieleider is geweest in het zeer succesvolle “Club Dauphine” in Amsterdam. Hij zei tegen mij: “Steef, de sfeer en kwaliteit die jij hier neerzet en de muzikanten die hier langs komen, zijn uniek. Wees hier zuinig op en geniet van elk moment” ….En dat doe ik!“

Steef Nijman heeft een grote liefde voor het promoten en organiseren van live muziek. Na lange tijd zelf actief te zijn geweest als muzikant kwam hij erachter dat de organisatie en promotie van deze live evenementen veel meer voldoening aan hem geeft. Na een hoop lopende projecten heeft hij uiteindelijk zijn eigen Muziekmanagement en Organisatie bureau opgezet. Naast de organisatie en presentatie van de StapperJam en Stapperlive, heeft hij onder andere geruime tijd het management van Booming Pianos onder zijn hoede gehad. Nu richt hij zich vooral op de opkomende band “Van Huys Uit” en het nieuwe platform “Muziekvijver”.
View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online