Aan het lezen
 Uitgelicht: Een tof uitje! Escape Room Alkmaar

 Uitgelicht: Een tof uitje! Escape Room Alkmaar

Ken je ze nog? Die spelletjes op de pc waarbij je een kamer uit moet breken door allerlei spullen in de kamer te zoeken en codes moet kraken? Ik heb die spelletjes aan de lopende band gespeeld. En nu, lucky for me, bestaan dit soort kamers in het echt. Als paddenstoelen schieten ze uit de grond. Zo ook in Alkmaar op de Hamsterkoog! Het ideale teamuitje (zoals wij hebben gedaan), maar ook leuk voor een groep vrienden of een vrijgezellenfeestje. De redactie van Shuffle heeft beide kamers in Alkmaar gespeeld en íedereen vond het fantastisch.

 

Ga naar de site!

Spanning, humor en teambuilding!

Als je bij de Escape Room in Alkmaar staat, zie je van buiten niet hoe ontzettend gaaf je het binnen gaat hebben. We werden ontvangen door eigenaar Jimmy de Haas, de eigenaresse Wendy (en die twee zijn dus flieft) en een aardige jongeman genaamd Ritchie. Jimmy is goochelaar en heeft ons dan ook de nodige goocheltrucs laten zien. In de wachtruimte worden er allerlei trucs verkocht en de gehele opbrengst hiervan gaat naar KiKa. Daar houdt Shuffle van! Na een korte uitleg ga je een van de twee kamers in; we hebben ze allebei gedaan en het was echt niet normaal leuk! De ‘Cabin 666’ en ‘The Great Haïtini’ waren allebei geweldig! Binnen een paar minuutjes na het betreden van de kamer zaten we al helemaal in het spel. Vloeken, lachen, soms een beetje rillen van angst en met name vet geconcentreerd proberen aanwijzingen te vinden om daar codes mee te kraken. Alsof je leven ervan afhangt! De Cabin 666 is een doe kamer en The Great Haïtini meer een denkkamer. Beiden een eigen moeilijkheidsgraad, totaal anders en op een eigen manier boeiend en spannend. Het leuke van zo’n uitje vond ik dat je heel erg op je team aangewezen bent en alle successen van de ander waardeert, omdat je doel zo duidelijk en gezamenlijk is; we willen allemaal zo snel mogelijk die kamer uit! Letterlijk, want als je een recordje breekt komt dat op het recordbord te staan en dat wilden wij natuurlijk met ons ‘online krantje’. Mooi niet gelukt.

Objectief ook heel leuk gevonden

Een absolute aanrader voor iedere Alkmaarder en als je daarna de smaak te pakken hebt, kunnen ze je in Alkmaar vertellen welke Escape Rooms nog meer tof zijn. Ook kan je op onderstaande site kijken waar Escape Rooms in heel Nederland worden geratet. Alkmaar komt super goed uit de bus!

 

Lees de reviews over Escape Room Alkmaar 

Bekijk alle Escape Rooms en reviews

 

 

Zelf ook lekker uitbreken?

Als je via Shuffle reserveert, krijg je 10% korting. Moet niet, mag wel.

 

​Reserveer!

Inspector Gadget to the max!

Waarschijnlijk vertellen ze jou niet hoeveel organisatie er achter zo’n Escape Room zit, jij schrijft geen artikel. De organisatie zit ‘m niet alleen in bedenken van het grote raadsel dat jij moet kraken, ook jou veilig en met een optimale beleving door zo’n kamer krijgen is een stukje denkwerk en vergt constante aandacht. Zo hebben ze dus ook een ‘controle room’. Wanneer je in de kamer zit, word je constant door de camera bekeken, houden ze de temperatuur en luchtvochtigheid van de kamer bij én staan ze via een walkietalkie met je in contact. Het is écht een leuke beleving! Wij kunnen deze Escape Rooms niet meer doen, want we kennen ze, maar de eigenaren hebben ons verteld dat er een derde kamer in aanbouw is en dat het heel uniek wordt. Zodra die nieuwe kamer er is, zitten wij erin!

 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online