Aan het lezen
Upcoming: Clouds & Comets!

Upcoming: Clouds & Comets!

De twee hebben elkaar ontmoet onder een brug. Hij is straatmuzikant, zij heeft altijd in bandjes gezeten. Hij is meester van groep acht, zij is freelance tekstschrijver. Allebei kunnen ze mooi zingen en hebben ze een unieke stem.

 

We hebben het over Adriana en Edwin, die tezamen het nieuwe popduo Clouds & Comets vormen. Karlijn van Shuffle spreekt met de twee, die zojuist een optreden op de Kade Parade achter de rug hebben. Eerst mag Adriana haar verhaal doen, daarna Edwin…

driana

“Ik liep richting stad en hoorde een jongen zingen. Ik dacht: “Dit is goed.” En: “Waar komt hij vandaan?”, Het klonk on-Nederlands. Daar stond Edwin onder de brug en ik ben spontaan mee gaan zingen. Dat was een bijzonder leuke ervaring.”

 

“Wat wij samen maken heeft een beetje een dromerige vibe, vandaar de wolken (Clouds, red.). Comets vinden we vooral goed klinken en past er mooi bij: hard en zacht.“

 

“Ik sta al 10 jaar op het podium. Als het aan mijn vader had gelegen was dit al eerder geweest. Hij zit namelijk zelf in de muziekwereld. Maar ik wilde het eigenlijk nooit. Totdat ik op mijn achttiende een zomerbaantje kreeg aangeboden als invalzangeres. Dit leek me leuker dan bij een callcenter werken. Ik kreeg er zoveel leuke reacties op. Eigenlijk ben ik door het publiek gestimuleerd om het te blijven doen.”

 

“Ik woon nu één jaar in Amsterdam en in het begin was ik even helemaal klaar met de muziekindustrie. Ik heb me op mijn werk als freelance tekstschrijver gestort, maar na een jaar wist ik niet meer goed wie ik was zonder de muziek. Ik heb het nodig als een spiegel. Of klinkt dit te zweverig?”

 

“Voor mij heeft Clouds & Comets nu prioriteit. Ik vind het ook lastig om in meerdere projecten tegelijk te zitten. Ik heb die focus nodig.”

Edwin

“We hadden elkaar al eens gezien bij de StapperJam, maar twee jaar geleden zijn we pas echt in contact gekomen. Ik liep na een avond in de stad met mijn vrienden naar huis en opeens begon het heel hard te regenen. We schuilden onder een brug. Ik had mijn gitaar bij me en begonnen muziek te maken. Toen kwam Adriana langs. Zij begon spontaan mee te zingen. Het ging allemaal als vanzelf.”

 

“Later werd ik gevraagd voor een optreden in Amsterdam bij ArtDeli. Adriana vroeg mij of ik dat samen met haar wilde doen. Dit was ons eerste optreden.”

“We zingen nu alleen nog covers die we in een nieuwe jasje steken. Op die manier proberen we op te vallen. Als dit loopt willen we ook onze eigen liedjes gaan maken. Vandaag hadden we twee uur voor het optreden bij de Kade nog een nieuw liedje in elkaar gezet en geoefend: ‘Wonderwall’ van Oasis.”

 

“We zien elkaar niet veel. Daar hebben we allebei geen tijd voor. Dit was ons derde optreden dat we samen gedaan hebben. Ik heb altijd straatmuziek gemaakt en ben wat losser dan Adriana. Adriana heeft veel in bandjes gespeeld en is wat strakker. Voor ons werkt dit. We kunnen van elkaar leren.”

 

“Wat net leuk was tijdens het optreden: er stonden niet heel veel mensen bij het podium. Iedereen stond verderop in het zonnetje en wij zijn spontaan het publiek ingegaan en hebben daar wat liedjes gezongen. Daarna kwam iedereen wel naar het podium! Kijk dat leer je nergens maar moet je gewoon doen.”

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online