Aan het lezen
Van Parijs tot de Boterstraat

Van Parijs tot de Boterstraat

Ze heeft al 1500 gaatjes gezet, doet haar inkopen in Parijs en heeft niks in de winkel hangen wat ze zelf niet zou dragen. Dat is Gabriëlle Koomen, 33 en al twee jaar eigenaresse van Versierd in De Boterstraat. Namens Shuffle ging ik bij haar op bezoek.

Tekst: Maxime Zippora

Waarom eigenlijk sieraden?

“10 jaar lang heb ik sieraden verkocht in een andere winkel. Mijn liefde voor sieraden komt doordat het zo’n ontzettend leuke branche is; mensen die naar je winkel komen zijn altijd blij. Ze zoeken een mooi sieraad voor een bruiloft, hun vriendin of willen zichzelf mooi maken. Het is altijd positief!”

Wat is er zo leuk aan zelfstandig ondernemer zijn?

“Wat niet? Ik vind alles leuk. Voor de administratie heb ik een accountant, want daar heb ik zelf geen verstand van. Verder doe ik alles zelf. Het leukste is dat je elke dag met een fijn gevoel naar huis gaat. Ik heb leuke klanten, zet gaatjes, adviseer en doe zelf mijn inkopen. Het is heel gevarieerd. Ook al zit ik al twee jaar lang op 30 vierkante meter, ik raak er niet op uitgekeken. Elke dag is anders.

Zou je het een ander aanraden?

“Ja! Maar je moet je wel realiseren dat het een kind is dat je erbij krijgt. Daar moet je voor zorgen. Daar moet je liefde en aandacht voor hebben. Het gaat niet vanzelf.”

Foto: Alex Kat

Meest bijzondere klant?

“Mijn eerste betalende klant die ik niet kende, dat gaf toch een stukje bevestiging. Wat ik had uitgekozen, dat wilde zij hebben. Of mijn eerste klant die in één keer 100 euro uitgaf, dat zijn mijlpalen”. Dan komt Gabriëlle meteen terug op haar antwoord. “Iedereen heeft eigenlijk wel een verhaal en is bijzonder. Ik zou andere mensen misschien wel tekortdoen door te zeggen dat ze niet bijzonder zijn”. Ik ben wel eens vaker bij Versierd geweest en ik kan bevestigen dat Gabriëlle zo met al haar klanten omgaat. Bij elke klant lijkt het wel alsof ze die al heel lang kent. Ze neemt voor iedereen uitgebreid de tijd.

Inkopen in Parijs

Gabriëlle doet een groot gedeelte van haar inkopen in Parijs. Want ook al is zij een echte nuchtere Alkmaarse, ze weet wat ze wil en wat mooi is. Wat is dan een betere plek dan Parijs, de mode-hoofdstad van Europa?

Op het uitgebreid ‘Frans lunchen’ na en het lekker uit eten gaan is het inkopen doen verder gewoon hard werken. “Het is eigenlijk een gewone werkdag. Ik doe het altijd alleen, omdat het heel veel detailverschillen zijn”. Zo bekijkt ze inderdaad uren allerlei ringen, waar amper verschil tussen zit. Maar net dat ene detail, dat maakt het verschil. “Ik kijk naar de maat, prijs en kwaliteit. Je moet gefocust blijven. Ik ga niet voor de ontspanning naar Parijs.

Nee, voor de ontspanning is Gabriëlle liever in de Boterstraat, waar zij zich helemaal thuis voelt en haar klanten daardoor ook.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online