Aan het lezen
Verbloemd

Verbloemd

De 20-jarige Ruby schreef een boek over een nogal gevoelig onderwerp. Na meerdere tegenslagen in haar leven wist ze door te blijven gaan. Nu is haar boek gepubliceerd én is het te koop bij Bol.com. Stoer, hè?

Ruby, vertel ons wat meer over jezelf!

Mijn naam is Ruby van der Kuil. Ik ben 20 jaar oud en ik woon in Wieringerwaard, samen met mijn vriend Jordy. Ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast studeren, mijn bijbaan in de horeca en schrijven, rij ik ook paard. Ik schilder en teken graag en ik hou ook van gamen!

Je hebt een boek geschreven en het is gepubliceerd. Cool! Waar gaat je boek over?

Verbloemd is het verhaal van Kayla en Emily, twee jongvolwassen vrouwen die allebei hard vechten tegen hun depressie. Maar waar Emily beter en sterker lijkt te worden wordt Kayla alleen maar slechter. De twee leren elkaar kennen tijdens hun gevecht en bouwen een sterke vriendschap op. Ze worden beste vriendinnen, begrijpen elkaar zoals niemand anders dat kan en beseffen beiden dat de strijd met hun ziekte niet altijd gewonnen kan worden…

Waarom wilde je een boek schrijven?

Als sinds dat ik heel klein was heb ik altijd gezegd: “Ik ga een boek schrijven!” En dat deed ik. Ik heb altijd al verhaaltjes geschreven maar nu ik echt een verhaal had heb ik het doorgezet en omgetoverd tot een boek.

Hoe was het proces van bedenken tot publiceren?

Bedenken was op zich niet moeilijk. Het verhaal gaat over depressie en daar heb ik zelf ook regelmatig mee te maken. Het is namelijk zo dat ik een bipolaire stoornis heb. Dat betekent dat ik wissel tussen extreme pieken van energie en geluk tot hevige dalen van depressie. Voor mij was het verhaal dus het makkelijkst. Het daadwerkelijk uitbrengen van dat verhaal is veel lastiger. Ik heb wekenlang gemaild naar elke uitgeverij in Nederland maar steeds kreeg ik slecht nieuws. Ik had praktisch gezien al bijna de moed opgegeven. Maar toen kwam ik bij mijn huidige uitgever, Boekscout, en die gaf mij wel de kans. Toen was het nog maar een maand wachten totdat het moment van publicatie daar was!

Je boekt vertelt een bijzonder verhaal. Welk verhaal is dat?

Mijn verhaal geeft een realistisch beeld van een depressie. Het is geen rozengeur-en-maneschijnverhaal waarin alles goed gaat. Wel handig om te weten: het is dus echt een heftig boek. Maar ik vind het belangrijk dat mensen ook beseffen hoe het eraan toe kan gaan.

Wat hoop je met je boek te bereiken?

Ik hoop dat ik de mensen die niet met depressie te maken hebben kan laten zien hoe het is en dsat ik aan hun kant begrip kan creëren voor depressie. Ik hoop dat mensen daardoor in hun omgeving ook eerder durven te zeggen dat zij hulp nodig hebben. Voor de mensen die wel een depressie hebben hoop ik dat zij mijn verhaal lezen en zien wat ik heb meegemaakt, gezien en gehoord heb van anderen en dat zij zich realiseren dat ik er ook weer bovenop ben gekomen. Het is danwel dat ik een chronische aandoening heb maar ik studeer, ik werk, en ik schreef een boek. Ik ben daarmee eigenlijk niet minder dan elk normaal meisje van 20. Ik hoop ze daarmee te inspireren.

Komen er meer boeken?

Absoluut! Ik ben al bezig met het opzetten van verschillende verhaallijnen voor nog een hele reeks! Maar om bij het begin te beginnen: mijn volgende boek gaat waarschijnlijk net zo heftig en spannend worden…

Waar kunnen mensen het kopen?

Via de webshop van uitgeverij Boekscout! Maar ook via mijzelf. Stuur een mailtje naar info@rubyvanderkuil.com en ik zorg dat jij een boek in handen krijgt!

 

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online