Aan het lezen
Vers eten & drinken

Vers eten & drinken

In iedere editie lichten wij een ondernemer uit, en in dit geval twee, met een bijzonder verhaal. Rick en Manja zijn beiden begin dertig, compagnons en twee jaar geleden zijn zij samen in het huwelijksbootje gestapt. Hoe te gek is dat?! Twee ondernemers, maar zeker ook visionairs. Zij werken op dit moment keihard en als ik hun plannen mag geloven, gaan zij dat nog wel een tijdje doen ook.

Rick van der Giessen en Manja Roelofs zijn hun droom achterna gegaan en hebben 2 december de deuren van VERS geopend, dé plek waar je heerlijke koffie to go haalt, die een meetingpoint is voor passanten en waar je heerlijke maaltijden kunt nuttigen of meenemen. De hebbedingetjes en geschenken die zij verkopen kun je bijna niet laten staan. Ook heel fijn: je kunt je telefoon opladen en gebruik maken van gratis WiFi. Ik zeg doen!Een zaak die met stijl is ingericht; het ziet er werkelijk prachtig uit! Al met al een moderne winkel die Alkmaar weer aantrekkelijker maakt. Chapeau.


Net geopend en nu al acties voor de Voedselbank aan het bedenken. Alsof ze het niet druk genoeg hebben tijdens zo’n opstartfase. Delen van het interieur zijn hergebruikte materialen en de inkoop van het voedsel is biologisch. Verse soepen, sandwiches zoals je die thuis maakt en dan nét even lekkerder, salades, bioburgers en suikervrije zoete hapjes. Overal is over nagedacht en er wordt lief ondernomen. Op het moment nog een uniek concept in Alkmaar, maar onze verwachting is dat velen zullen volgen.

 Rick en Manja hebben het doel om VERS groot te maken en zich in meerdere steden te vestigen. Volgens belanghebbenden een concept met toekomstperspectief. Bewust eten is namelijk de laatste tijd erg in trek. Wij gaan steeds beter nadenken over waar wij ons mee voeden en de verwachting is dat wij dit blijven doen. Dat maakt VERS nu al een blijver.


 Hoewel dit inmiddels een gezamenlijke droom is van Rick en Manja, lijkt het iets wat Manja geïnitieerd heeft. Het lijkt erop dat VERS haar droom is en zij die van Rick. Dat maakt VERS niet alleen een fijne toevoeging aan Alkmaar, maar ook een romantische zaak. Wat natuurlijk überschattig is.

Manja en Rick zijn tot het idee van VERS gekomen, omdat Manja een suikerallergie heeft en daardoor eigenlijk nergens een keer iets kon bestellen. Na hun zoveelste zoektocht zeiden ze: ‘’Laten wij het zelf doen dan!’’ En op hun trouwdag kwam het definitieve besluit. Ze zijn het gaan doen. Met name aan de hand van Manja haar ideeën en wensen. Rick, ondernemer als hij is, stuurt bij, remt af en doet het met Manja. Letterlijk en figuurlijk.


View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online