Aan het lezen
Vriendin

Vriendin

Avatar foto

Omdat de Shuffle schrijfcontest 2020 zoveel mooie verhalen heeft voortgebracht, delen wij er graag zo nu en dan eentje met je. Zo ook de inzending van Fay.

Foto: Melissa Klijn

In Koedijk ben ik geboren, gemeente Alkmaar zonder meer. Na scheiding vertrok ik als kind voor de helft van de week naar de Daalmeer.

Daalmurder zoals we het later noemde, toen ik jou tegenkwam op school. Jij woonde aan de dijk bij de molen. We fietsen samen langs het kanaal naar de stad. Waar we bier dronken en jongens zoende, wat waren we het kleine dorpje zat.

Hoe we over het waagplein heen rolde en jij steevast dronken riep: “Als ik de burgemeester was dan asfalteerde ik de hele stad”. Strompelend over de keien die ook niet konden weten van jou en je naaldhak. Haast oranje van foundation bouwde wij aan de basis van onze vriendschap.

De stad vol avontuur, hoe de pleintjes en steegjes uit mijn jeugd plaatsmaakte voor de platte stenen brug. En wij steeds opnieuw ons laafde aan de broeierige binnenstad. Hoe heerlijk onbezonnen Alkmaar als decor voor ontluikende volwassenheid.

Op nog vele dronken dagen, licht en liefde in de stad. Laten we vieren dat wij het nachtleven hebben veroverd en jij nooit burgemeester bent geworden.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online