Aan het lezen
Vrouwendingen

Vrouwendingen

Hippe hardloopoutfitjes en een dikke kont (Ja, nu nog wel!)

Het is weer voorjaar en dat betekent dat ineens heel veel mensen het in hun hoofd halen dat ze voor de zomer een paar kilo’s kwijt willen. Dus kom je overal op straat en in parken hardlopende mensen en bootcampclubjes tegen. En mij!

 

Een paar maanden geleden kreeg ik een app’je van een vriendin of ik zaterdagochtend zin had om met een groepje te gaan bootcampen. Nu moet je weten dat ik niet de allersportiefste ben. Vroeger werd ik met gym altijd als laatste gekozen, omdat ik langzaam was en totaal geen balgevoel had. Op de middelbare school wist ik het als opstandige puber voor elkaar te krijgen om te weigeren mee te doen tijdens gym. Uiteindelijk heb ik mijn liefde voor dansen ontdekt en heb ik ook wel wat lesjes bij de sportschool gevolgd, maar bootcampen? Het woord riep bij mij alleen beelden op van kruipen door de modder, slepen met tractorbanden en gewichtheffen met boomstammen. Maar het werd toch wel tijd om wat meer aan mijn conditie te gaan doen. De liefde was de afgelopen maanden door de maag gegaan en ik kon nauwelijks meer spreken van voluptueuze rondingen. Ik werd gewoon te dik. Dus besloot ik dat ik het toch een keer moest proberen.

 


Zo stond ik dus op zaterdagmorgen bij de Kattenberg in Heiloo samen met wat andere slachtoffers van de bewuste vriendin. Het begon al goed, twee rondjes hardlopen. Ik haat hardlopen. Maar dat was nog het minst erge. Daarna moesten we 10 keer die Kattenberg op en af en tussendoor squats doen. Ik heb de les overleefd, maar vraag me niet hoe. Ik heb drie dagen verschrikkelijke spierpijn gehad, ik moest op mijn zij rollen om me uit bed te kunnen hijsen en traplopen was een marteling. Maar ik moest eerlijk bekennen dat ik eigenlijk best had genoten van de bootcamp. En wat me nog het meest verraste was dat ik ook nog eens heel fanatiek en competitief bleek. Dus nu sta ik trouw om de week op zaterdagochtend voor dag en dauw op (kwart over 9) om op tijd voor de bootcamp te zijn.

 

Maar bootcampen vraagt natuurlijk om een nieuwe outfit. Ik had natuurlijk per se zo’n hardloopbroek en trainingsjasjes nodig. Schijnt een vrouwendingetje te zijn. Goede hardloopschoenen waren ook een absolute musthave. En dan moet je wel schoenen die bij je passen! Dat was trouwens nog wel een leuk dingetje. Je moet dan bij zo’n winkel over een band heen en weer hollen. Lekker handig dat ik die dag een rokje en een panty aan had. Heel charmant hollen met een rokje dat opkruipt. Maar goed, uiteindelijk kwam ik dus met de perfecte (en prijzige) schoenen thuis. Die prijzige schoenen moesten wel goed benut worden, dus heb ik me heel enthousiast aangemeld voor hardlooples. (Hopelijk ben ik dan straks niet meer de sloomste met bootcamp.) Alleen is het zo dat ik in de winter ben begonnen met bootcamp en nu wordt het weer warmer. Dus van de week heb ik maar wat kortere broekjes aangeschaft en hemdjes en matchende sportbh’tjes en korte sokjes.

 

Inmiddels ligt mijn kast vol hippe hardloopoutfitjes. Mijn portemonnee is aardig afgeslankt. Nu ik nog…

View Comments (4)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online