Aan het lezen
Waarom wachten met goede voornemens tot 1 januari?

Waarom wachten met goede voornemens tot 1 januari?

Een stukje over suppen in Alkmaar schrijven, terwijl de meeste mensen liever binnen blijven met dit weer, ik doe het gewoon. Ik wacht eigenlijk nooit met goede voornemens tot 1 januari. Geen tijd te verliezen. Dus ging ik de Alkmaarse grachten op met Nanda van El Kombi SUP.

Tekst: Hester Ozinga

Zero Waste

El Kombi SUP is niet alleen een bedrijf waar je heel laagdrempelig een SUP (stand up paddle board) kunt huren om de grachten van Alkmaar te verkennen. Nanda stort zich daarnaast met alle energie die ze heeft op haar zero-waste-missie. Dit doet ze onder andere door het organiseren van gratis clean-ups vanaf de SUP.

2019 stuks afval uit de Alkmaarse grachten

Voor de laatste twee weken van december bedacht Nanda iets nieuws: 2019 stuks afval uit het water vissen vóór het begin van het nieuwe jaar (en niet pas erna). Met een bak energie en hulp en donaties van alle kanten is ze al een heel eind op weg. Al haar inspanningen en successen deelt ze op social media in de hoop meer Alkmaarders mee te krijgen in haar goede voornemen.

Ik hees me afgelopen week half in het donker en in de regen in mijn wetsuit en zeillaarzen om Nanda te helpen. Het was bijna windstil. Toen we op het water stonden miezerde het alleen nog een beetje. Eigenlijk was het heerlijk ontspannend op het water. Ik merkte meteen dat Nanda met haar voornemen echt een positieve vibe verspreidt. Een voorbijganger stopte even en zei: ”Dames, ik heb geen pet op, maar ik neem hem toch voor jullie af.” Dan denk je toch: “Yes, we zijn goed bezig!”

Nanda haar hele ‘zijn’ bestaat trouwens uit positieve, enthousiaste en goede acties. Van mensen lekker laten bewegen op het water, het bewust maken van het afvalprobleem tot bamboe rietjes (zero waste) op de markt brengen. Ze heeft er met haar bedrijf El Kombi SUP echt haar missie van gemaakt.

Suppen in Alkmaar

Nanda was één van de eerste mensen die ik in Alkmaar leerde kennen omdat ik met vriendinnen een rondje wilde suppen in Alkmaar. Met haar bus vol supboards stond ze afgelopen zomer regelmatig op de Noorderkade. Je kon onder begeleiding van Nanda een rondje door de stad peddelen of een board huren en zelf op ontdekkingstocht door Alkmaar. Waar Nanda komende zomer haar supbus neerzet is nog niet bekend, maar reken er maar op dat hij ergens aan het water opduikt.

Leren suppen is niet moeilijk

Is het moeilijk? Dat suppen? Nee. Het is natuurlijk wel even wennen op zo’n board, maar daar heeft Nanda genoeg tips voor. Om aan de bewegingen van het supboard en het water te wennen, begin je gewoon lekker op je knieën. De ervaring is dat er vanzelf een moment komt dat het goed voelt. En dan peddel je zo de stad door!

Help je mee?

Mocht je nou als goede voornemen hebben om meer te gaan bewegen en een paar uur over hebben in de Kerstvakantie? Wacht niet tot 1 januari, maar ga met ons mee het water op! Misschien klinkt het niet zo logisch met dit grijze en koude weer, maar het is echt heerlijk om buiten in beweging te zijn. Juist in de winter!

Meehelpen vanaf de kant

Vind je het leuk om een keer te suppen in Alkmaar, maar liever in de zomer, dan snappen we dat. Je kunt nu ook helpen door op de kant mee te lopen, of een donatie te doen. Op die manier kan Nanda haar boards beschikbaar blijven stellen voor de mensen die haar missie willen steunen vanaf het water.

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online