Aan het lezen
Wanneer opent creatieve broedplaats De Drukkerij zijn deuren?

Wanneer opent creatieve broedplaats De Drukkerij zijn deuren?

Al sinds 2016 staat de voormalige drukkerij van de Telegraaf Mediagroep op het industrieterrein van Oudorp leeg. De gemeente Alkmaar kocht het pand en verhuurt het nu aan een grote groep huurders die samen De Drukkerij vormen. En ik ben heel benieuwd: Wanneer opent deze veelbelovende plek?

“De Drukkerij heeft alles”

Nicolette De Wandeler, een van de ondernemers van de Stadsfabriek, leidt mij graag rond in het enorme gebouw. En meteen wordt alles mij een stuk duidelijker. Het grote gebouw is onderverdeeld in vijf groepen: De Stadsfabriek, Indoor beach Alkmaar, Theater Karavaan, Koel310 en Skatepark STRAAT & Munki Motion freerunning. Hiervan hebben Indoorbeach, Skatepark STRAAT en Munki Motion hun officiële opening al gehad. Zij zijn dus al volledig in bedrijf en kun je gewoon bij langs gaan.

Stadsfabriek © Rick Akkerman

skatepark STRAAT © Rick Akkerman
Munki Motion © Rick Akkerman

De stadsfabriek

Ik kom binnen in een ruimte vol met planten,  wat eraan bijdraagt dat de ruimte ondanks de grootte gezellig voelt. Het hoge houtwerk met ramen is prachtig. Nicolette: ”Wij hebben 3 jaar terug al aan een bouwbedrijf De Geus gevraagd of wij na het slopen van het Pendorp deze ramen mochten hebben”.

Verder vind je er 16 ateliers waar verschillende makers in komen. Nicolette; “We zijn nog volop in verbouwing, maar alle ateliers zijn al verhuurd. Dat laat zien hoe groot de behoefte is aan een plek als deze”.

In het pand komt ook een hout- en metaalbewerking afdeling, verder huurt de Kaasfabriekgroot atelier met daarin digitaal bestuurbare machines zoals bijvoorbeeld 3D printers, lasersnijders en één borduurmachine. Go4Tech maakt 4 dagen per week gebruik van de Kaasfabriek en biedt daar werkervaring en dagbesteding voor kandidaten die met de machines leren omgaan en een bijdrage leveren aan kleinschalige productieprocessen.

© Rick Akkerman

Ook zal hier de nieuwe Stadskantine komen. Een plek waar je aan kunt schuiven voor een lunch of diner. We moeten nog even geduld hebben, maar nog voor de zomer zal het open gaan. Ik ben er nu al van overtuigd dat het ’t wachten waard zal zijn!

De toekomst

Nicolette: “De komende 10 jaar mogen wij hier zitten. Het zal een plek voor iedereen worden: Sport, kunst, cultuur en zorg. Ik denk dat deze plek zo bijzonder wordt, dat wij straks onmisbaar zijn voor de stad.”

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online