Aan het lezen
Welk type city runner ben jij?

Welk type city runner ben jij?

De Alkmaar City Run komt er weer aan. Op woensdag 25 mei staan 10.000 hardlopers aan de start van de 5 of de 10 kilometer. Als je je hebt ingeschreven heb je vast de nodige voorbereidingen getroffen. Je hebt het parcours bekeken, je bent fanatiek aan het trainen of je hebt net een nieuwe outfit gescoord. Bij Shuffle vragen we ons af hoe jij de City Run “owned”. Welk type City Runner ben jij?

De kleurrijke fun-runner

Opvallen is jouw tweede natuur. Jij gaat voor regenboogleggings, tutu’s en lampjes. Het is ten slotte een avondloop waar je aan meedoet dus een beetje fluor kan geen kwaad. Je loopt van muziek naar muziek want dansen en rennen? Dat kan je gewoon tegelijkertijd.

De PR-is-alles-runner

Jij gaat ervoor. Je staat vooraan in het startvak en jouw ultieme doel is om je persoonlijke record te verpletteren. Je kijkt iedere 10 seconden op je horloge of je telefoon. Dat is belangrijk want je moet je snelheid hoog en constant houden. You can do it!

De supervoorbereide runner

Jij bent op de hoogte van alle nieuwste gadgets en handige accessoires om het hardlopen zo makkelijk mogelijk te maken. Jij hebt muziek mee voor je eigen tempo en water heb jij ook nooit te kort. Met jouw nieuwe outfit en schoenen gaat het helemaal goedkomen.

De koele kikker of juist koukleum

Het is eind mei hoor! Dan mag die korte broek echt wel weer de kast uit. Eigenlijk loop jij het liefste het hele jaar in korte broek en T-shirt. Je hebt het tenslotte nooit koud. In tegenstelling tot je hardloopmaatje. Die draagt zelfs bij 20 graden nog een lange broek en heeft altijd wel een trui bij zich.

De theeleut-runner

Ook jij loopt voor de gezelligheid mee en houdt je tempo lekker ontspannen. Zo is er tenminste genoeg tijd om even bij te praten met je collega’s, vrienden of sportmaatjes. Bekenden langs de kant vergeet jij ook zeker niet. Je roept altijd wel even: Hé, alles goed?

Of ik zelf ook mee doe? Ja natuurlijk!

Ik sta zelf ook ingeschreven voor de 10 km. Ik kan je vast verklappen dat ik dit best spannend vind. Ik heb namelijk al drie keer eerder meegedaan maar dit was met de 5 kilometer loop. De afstand van 10 kilometer heb ik wel eens eerder gelopen maar dat was op een parcours wat niet te vergelijken is met de binnenstad van Alkmaar.

Door de wisselende ondergronden en soms smalle straatjes met veel mensen is dit echt een extra uitdaging. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen PR-is-alles-runner. Ik ben een echte, recreatieve loper die zich inschrijft voor dit soort evenementen om een stok achter de deur te hebben. Trainen met een doel werkt voor mij het beste. Eén keer hardlopen en één keer bootcampen in de week is voor mij genoeg om er een leuke run van te maken. Mijn doel voor komende woensdag? Lekker lopen en als de benen meewerken net onder het uur over de finish dartelen.

Wie je ook bent of hoe je ook loopt, maak er een feestje van bij deze 8e editie van de Alkmaar City Run by night. Laat ons weten welk type hardloper jij bent en welke types we nog hebben gemist. Ik proost graag met je na de finish.

View Comments (0)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online