Wie zijn wij

Hey! Wat leuk dat je op onze site een kijkje neemt. Wij zijn Shuffle. Aangenaam! Benieuwd wie Shuffle maken en wat we precies doen? We leggen het op deze pagina haarfijn voor je uit.

Stichting Shuffle is hét jongerenplatform voor mening en creatief talent in Alkmaar. Bij Shuffle draait het niet om de kijkcijfers, maar om inhoud, talentontwikkeling, verbinding en ontmoeting.

We zijn een club jonge enthousiaste creatievelingen en we schrijven over Alkmaarse zaken die ons bezighouden en die wij belangrijk vinden. Denk aan een interview met een dakloze, een muzikant, een ondernemer, een kunstenaar, organisatie of nieuw initiatief. De Shuffle-crew duikt regelmatig de stad in op zoek naar deze verhalen. We schrijven, filmen, fotograferen en illustreren.

Onze missie

Onze missie? Jongeren in Alkmaar verbinden. Dat doen wij enerzijds door de mensen, initiatieven en organisaties in Alkmaar een podium te geven en anderzijds door onze stadsgenoten via de kanalen van Shuffle op de hoogte te houden van wat er speelt in onze mooie stad.

Wie maken Shuffle?

Shuffle bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers uit Alkmaar en omgeving. Ons credo: iedereen mag meedoen. Dus of je nou heel veel ervaring hebt, of juist helemaal niet, dat maakt ons echt niet uit. Wij zijn van mening dat iets willen, belangrijker is dan iets kunnen. Juist deze mix maakt Shuffle zo uniek. Onze crew bestaat uit zowel doorgewinterde als beginnende schrijvers, videofanaten, fotografen en andere creatievelingen die vormgeven en illustreren. Wil je ook meedoen? We zoeken nieuwe crewleden.

Shuffle is in juni 2014 opgericht door Ema Najetovic en Karlijn Plunkett. Na jaren met succes de kar te hebben getrokken, is het Shuffle-stokje inmiddels doorgegeven aan twee enthousiaste coördinatoren: Maxime Smit en Dionne Pekel. Zij zijn sinds 2018 de twee vaste aanspreekpunten. Het Shuffle-bestuur (actief sinds 2017) heeft een adviserende en controlerende functie en zorgt dat we de juiste koers blijven varen.

Gesteund door o.a. Gemeente Alkmaar

Shuffle wordt gesteund door gemeente Alkmaar. Ook werken we regelmatig samen met organisaties, ondernemers en andere initiatieven in de stad. Samen sta je niet alleen sterker, je bent sterker. Daar geloven wij in.

Wat doet Shuffle?

Eens per maand komt de Shuffle-crew samen om te brainstormen over welke onderwerpen we via Shufflemagazine.nl weer gaan delen. Geen suffe en saaie meetings zonder duidelijk doel, maar een inspirerende en gezellige avond, waarbij je samen verbindt en zo tot nieuwe toffe ideeën komt. Het liefst onder het genot van een lekker drankje natuurlijk!

Shuffle Magazine vs Shuffle events

Iedereen bij Shuffle is een spil in het maken van mooie items die we wekelijks delen op ons online platform Shuffle Magazine. Daarnaast organiseert Shuffle ook offline events in de stad onder de noemer Shuffle Leert. Denk aan fotografie-, film- en schrijfworkshops of een inspirerende meet-up. En wat dacht je van onze epische Shuffle Schrijfmarathon die al twee edities een doorslaand succes was? Shuffle gelooft in de kracht van online vs offline. En ook hier geldt weer: iedereen mag meedoen.

Meedoen of samenwerken?

Denk jij nu? Dit lijkt mij heel leuk! Kom dan bij Shuffle schrijven, fotograferen of filmen. Of misschien heb je een idee voor een samenwerking? Deel je idee met ons en laten we samen kijken naar de mogelijkheden. Stuur een bericht naar coördinatoren Dionne en Maxime.

Doe lief en sponsor!

Kom eens langs tijdens een Shuffle-crew vergadering of nodig ons uit bij je bedrijf om te horen wat we precies doen, maar help ons! Onze jaarbegroting is niet heel groot en je helpt de jongeren zichzelf te ontwikkelen en dit levendige en leuke platform in leven te houden. Neem hier contact met ons op.