Aan het lezen
Wonderlicht, een belevenis die niemand mag missen. Wie neem jij mee?

Wonderlicht, een belevenis die niemand mag missen. Wie neem jij mee?

wonderlicht header 2

De maand februari, mijn favoriet is het niet. Het is koud, de zomer lijkt nog mijlenver en mijn avonden vullen zich veelal met Netflix. En ik weet dat veel mensen deze maand hetzelfde ervaren. Dat kan leuker, dachten ze bij DOSS Event Support. En zo werd Wonderlicht in het leven geroepen. Ik ging met Rowy en Eline in gesprek over dit mooie event en doe namens hen een oproep: neem je opa of oma mee, want samen is leuker!

Tekst: Maxime Zippora   foto header: Sarah Selfslagh

Wonderlicht, wat is het?

Als je de folder van Wonderlicht open slaat staat daar: Magie van licht, vuur en theater. Rowy: “Dat omschrijft eigenlijk alles wat je tijdens 14, 15 en 16 februari kan verwachten. Een gedeelte van het programma kan je al online vinden, maar een deel houden we nog voor onszelf. Dat hoort mede bij de magie, zodat je op de dag zelf kan ervaren hoe magisch het is.”

Op alle drie de dagen is er een festivalhart op het Canadaplein, dat is voor iedereen gratis toegankelijk. Daar vind je dichters, vuur en muziek en kan je bij een knisperend vuurtje een lekkere chocomel drinken.

Iets verderop op de Bergerbrug is het startpunt van de theaterwandeling. Een wandeling die in het teken staat van licht en vuur en waar je onderweg door allerlei straatacts wordt verrast. Uiteindelijk eindig je op het Canadaplein. Elk kwartier gaat er een nieuwe wandeling van start, hiervoor kan je van te voren een kaartje kopen.

Marshmallows Wonderlicht

Vraag je opa of oma mee

DOSS Event Support vindt het leuk om events te creëren, maar zij zijn niet tevreden als een event gewoon goed heeft gedraaid. Eline: “Wij willen een sociale impact hebben op een stad. Wij willen dat het event mede door haar stadsgenoten wordt gedragen en dat het voor iedereen toegankelijk is.” Vandaar ook de oproep, neem je opa of oma op 14 februari mee.

Hoe werkt dat precies? Voor €10,- kunnen zowel jij als een oudere samen de theaterwandeling lopen, vooraf krijg je koffie of thee en achteraf nog een warme chocomel. Je kan je hier opgeven.

Luc Nieuwland (002) Fonkelstad

En misschien denk je wel, ik heb helaas geen opa of oma meer, of die van mij zijn eigenlijk niet zo leuk. Geen probleem, neem dan je oudere buurvrouw mee, een oude tante en noem die voor een dag oma. Het kan allemaal!

View Comment (1)

Laat een reactie achter

© 2021 Shuffle Alkmaar. Alle rechten voorbehouden.
Website door: Assured Online